Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ

ΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ 480 π.Χ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΚΡΑΙΟ ΚΑΚΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗ

Λέξεις Κλειδιά

Απρίλιος 2024

ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


    Κυβέρνηση:«Παράλογες οι απαιτήσεις για την πρώτη κατοικία». Στήριξη Σουλτς για τα «κόκκινα δάνεια»!

    dark skywalker
    dark skywalker


    Αριθμός μηνυμάτων : 584
    Ημερομηνία εγγραφής : 13/07/2015
    Τόπος : ΕΛΛΑΣ

    Κυβέρνηση:«Παράλογες οι απαιτήσεις για την πρώτη κατοικία». Στήριξη Σουλτς για τα «κόκκινα δάνεια»! Empty Κυβέρνηση:«Παράλογες οι απαιτήσεις για την πρώτη κατοικία». Στήριξη Σουλτς για τα «κόκκινα δάνεια»!

    Δημοσίευση από dark skywalker Πεμ Νοε 05, 2015 12:17 am

    Κυβέρνηση:«Παράλογες οι απαιτήσεις για την πρώτη κατοικία». Στήριξη Σουλτς για τα «κόκκινα δάνεια»! Noiyk6
    «Παράλογες» χαρακτηρίζει ο Τσίπρας τις απαιτήσεις για την πρώτη κατοικία κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Μάρτιν Σουλτς μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Τους πλειστηριασμούς με το προσφυγικό ζήτημα συσχέτισε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι «πρέπει να δούμε ζητήματα που, πέραν μιας οικονομικής βαρβαρότητας αν εμπίπτουν και σε ένα σκέλος ηθικής, την ίδια στιγμή που οι νησιώτες μας ανοίγουν την αγκαλιά τους στα κύματα των προσφύγων, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά».

    «Την ίδια στιγμή που εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και θα δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις ώστε αυτοί οι άνθρωποι να έχουν στέγη έστω και προσωρινή, η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις ακόμα και παράλογες απαιτήσεις σχετικά με την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας», πρόσθεσε διαβεβαιώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει σε αυτές τις πιέσεις.
    Ο δεύτερος πυλώνας των θέσεων που ανέπτυξε ο πρωθυπουργός ήταν ο ρόλος της Τουρκίας στην αντιμετώπιση της κρίσης, τονίζοντας την ανάγκη να δημιουργηθούν στο τουρκικό έδαφος Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, αλλά και να γίνεται η μετεγκατάσταση προς τις ευρωπαϊκές χώρες, απευθείας από την Τουρκία.

    Στην εισηγητική του δήλωση ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. κάνοντας λόγο για την ανάγκη «συλλογικής αφύπνισης και την ανάγκη ευρωπαϊκής στρατηγικής».

    Ζήτησε πιο γρήγορους ρυθμούς από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και λύσεις που να ανταποκρίνονται στο αξιακό υπόβαθρο της Ευρώπης.
    Σε άλλο σημείο ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «θα πρέπει να αναλογιστούν κάποιοι στην Ε.Ε. που ήθελαν Grexit, τι θα συνέβαινε σήμερα αν είχαν εισακουστεί» για να συμπληρώσει:

    «Κάποιοι που το καλοκαίρι είχαν ετοιμάσει σχέδια για το λεγόμενο Grexit, σήμερα με αυτή την κρίση, που περνά από την Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη, αποδεικνύεται πόσο ανόητοι ήταν και αν επιμένουν σε τέτοια σχέδια, μάλλον θα σημαίνει ότι δεν ήταν απλά ανόητοι, αλλά και επικίνδυνοι».

    Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι το δεύτερο δεκαήμερο του Νοέμβρη θα έχει τη δυνατότητα, εκ μέρους της ΕΕ, να συζητήσει με την τουρκική κυβέρνηση ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.
    Από την πλευρά του, ο Μάρτιν Σουλτς χαρακτήρισε «δίκαια» τα θέματα της πρώτης κατοικίας και της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά και είπε ότι θα τα μεταφέρει στις Βρυξέλλες και στους δικούς του συνομιλητές.

    Αποκάλυψε ότι μίλησε χθες βράδυ με τον Πιερ Μοσκοβισί και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «μπορούμε να διαδραματίσουμε ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση».

    «Αυτά που είπε ο πρωθυπουργός μου είναι απόλυτα σαφή, τα πήρα πολύ σοβαρά υπόψη μου, θα τα συζητήσω με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών», είπε και σημείωσε ότι πράγματι πρέπει να προστατεύσουμε την Ελλάδα με όλα τα υπαρκτά μέσα.

    «Δεν πρέπει να απαιτούμε αντιπαραγωγικά μέτρα, και αυτό το λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη μου», είπε και εμφανίστηκε αισιόδοξος «ότι είμαστε σε μια φάση που μπορούμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη».

    Όμως, από άλλη πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει να καλύψει τα κριτήρια των συμφωνιών που έχουν συναφθεί με τους θεσμούς, διότι αυτή η τήρηση είναι το προαπαιτούμενο για να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη, κυρίως που να αφορά τους επενδυτές ώστε να επενδύσουν στην Ελλάδα.
    Σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι «η Ευρώπη  των 500 εκατομμυρίων, μπορεί να δεχτεί άνετα ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, αρκεί να συμμετέχουν όλα τα κράτη-μέλη».

    Ο κ. Σούλτς ανέφερε ότι πρέπει το συντομότερο δυνατό και οι χώρες που θα δέχονται πρόσφυγες στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιανομής -σήμερα είναι οκτώ χώρες που δέχονται- και να αυξηθεί ο αριθμός όσων μεταφέρονται στις χώρες της Ευρώπης.

    Έκανε λόγο για μια άνευ προηγουμένου πρόκληση για την Ελλάδα και την Ε.Ε., ενώ για την Τουρκία επιμένει στο να υπάρξει συνεργασία μαζί της. Σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για τις θεωρήσεις, την οικονομική βοήθεια και την εν γένει συνεργασία στο προσφυγικό συνεχίζονται, αλλά παράλληλα τόνισε την ανάγκη σεβασμού των ευρωπαϊκών κανόνων από την Άγκυρα.
    πηγη ΕΦΣΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ http://www.hawkshellas.com

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Κυρ Απρ 28, 2024 10:40 am