Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ

ΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ 480 π.Χ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΚΡΑΙΟ ΚΑΚΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗ

Λέξεις Κλειδιά

Μάης 2024

ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


    «Δώστε λύσεις σε προσφυγικό και χρέος»

    dark skywalker
    dark skywalker


    Αριθμός μηνυμάτων : 584
    Ημερομηνία εγγραφής : 13/07/2015
    Τόπος : ΕΛΛΑΣ

    «Δώστε λύσεις σε προσφυγικό και χρέος»  Empty «Δώστε λύσεις σε προσφυγικό και χρέος»

    Δημοσίευση από dark skywalker Παρ Οκτ 02, 2015 12:29 am

    «Δώστε λύσεις σε προσφυγικό και χρέος»  33wtmyb
    Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, έθεσε τα ζητήματα της προσφυγικής κρίσης και της αναδιάρθρωσης των δημόσιων χρεών σε χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να προβεί σε λύσεις.

    Πιο συγκεκριμένα, τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος επισήμανε στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο κ. Τσίπρας. Μίλησε για κρίση η οποία έχει προκαλέσει εκτοπισμό ανθρώπων και έχει αυξήσει τη φτώχεια, τη βία, τον εξτρεμισμό και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο προσφυγικό ζήτημα και τις δυσκολίες αλλά και την αξιοπρέπεια με την οποία το αντιμετωπίζει η χώρα μας, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη, προσφέροντας τροφή και στέγη στους πρόσφυγες. Σημείωσε και τη διεθνή βοήθεια που λαμβάνει η χώρα για την φροντίδα των ανθρώπων αυτών.  Καταδίκασε τη δημιουργία φρακτών για την αποτροπή της μετανάστευσης και υποστήριξε πως δεν πιστεύουμε ότι το μέλλον της Ευρώπης είναι οι αποκλεισμοί και οι θάνατοι μικρών παιδιών στο κατώφλι μας. Και τόνισε ότι η πλειονότητα των ανθρώπων είναι απόγονοι προσφύγων και μεταναστών. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε κοινή δράση για την εγκατάσταση προσφύγων αλλά και για τη διάλυση των δικτύων διακίνησης ανθρώπων.

    Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το σημαντικό δεν είναι να αναγνωρίσουμε τα προβλήματα, αλλά να δώσουμε λύσεις σύμφωνες με τις αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ, αλλά και να βρούμε λύσεις οι οποίες δεν θα βασίζονται σε αποτυχημένες συνταγές, που δεν επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη.
    Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ήδη από το 2008, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που οδήγησε σε απώλεια του 25% του ΑΕΠ, αλλά και σε δημόσιο χρέος που φτάνει το 180%. Όπως υπογράμμισε, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβλήθηκαν μέσω των προγραμμάτων σταθεροποίησης στη χώρα, επιδείνωσαν περαιτέρω την οικονομία, αυξάνοντας τη φτώχεια και τον αποκλεισμό.

    Τόνισε την ανάγκη να να ενισχυθούν τα κοινωνικά στρώματα που έχουν υποφέρει περισσότερο και να υπάρξει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, παράλληλα με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε να ορθοποδήσει η οικονομία της Ελλάδας. «Θέλουμε ανάπτυξη και όχι ατζέντα λιτότητας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Όσον αφορά τη διεθνή οικονομία, ο πρωθυπουργός μίλησε για αλλαγή των μεθόδων αναδιάρθρωσης των χρεών.

    Επίσης, έκανε αναφορά στο Κυπριακό, στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και στο Παλαιστινιακό.

    Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ο πρωθυπουργός μίλησε για την πρόοδο που φαίνεται να σημειώνεται στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, λέγοντας πως αυτή θα είναι επ' ωφελεία και των δύο κοινοτήτων και θα έχει την πλήρη στήριξη της ελληνικής πλευράς. Μίλησε επίσης για τις σταθερές προσπάθειες που γίνονται όσον αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, μέσα από μια σειρά πρωτοβουλίες και τον διάλογο για την προώθηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

    Άλλο καίριο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας, ήταν η ονομασία των Σκοπίων και οι προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση των όποιων διαφορών.

    Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα τρίγωνο κρίσης ασφάλειας και αστάθειας: την Ουκρανία, τη σύγκρουση στη Λιβύη και αυτήν στη Μέση Ανατολή. Παρ' όλα αυτά προσπαθεί να συνεισφέρει στην ειρήνη και την ασφάλεια, διότι «εάν αφήνουμε τις συγκρούσεις να εξελίσσονται, είναι σαν να επιτρέπουμε να επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη».
    Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να βρεθεί μια -πολιτική- λύση συμφιλίωσης στη Συρία ώστε να επιτευχθεί μια δημοκρατική μετάβαση, σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης.

    Στη Λιβύη η Ελλάδα στέκεται στο πλάι των Η.Ε. στην προσπάθεια που κάνουν για επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων, ενώ όσον αφορά τη Μέση Ανατολή, υποστήριξε πως πρέπει να προωθηθεί μια λύση που θα φέρει τα σύνορα του Παλαιστινιακού Κράτους στα νότια προ του 1967 και με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

    Όσον αφορά την Ουκρανία, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η χώρα μας υποστηρίζει την εδαφική της ακεραιότητα και ανεξαρτησία.

    Τέλος, ως κατακλείδα στην ομιλία του ο πρωθυπουργός επισήμανε την προσπάθεια των λαών να αντιμετωπίσουν την κρίση με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, αλλά και την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν σε αυτούς που υποφέρουν και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Αυτά τα παραδείγματα, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, πρέπει να οδηγήσουν τους πολιτικούς να κάνουν τα απαραίτητα βήματα προς έναν κόσμο που θα ευημερεί τόσο στο σήμερα όσο και για τις επόμενες γενιές.
    ΕΦΣΥΝ

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ Μάης 06, 2024 4:31 pm