Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ

ΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ 480 π.Χ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΚΡΑΙΟ ΚΑΚΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗ

Λέξεις Κλειδιά

Νοέμβριος 2024

ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


2 απαντήσεις

    ΤΕΛΟΣ Η ΑΠΕΙΛΗ GREXIT;

    Black_Hawk
    Black_Hawk


    Αριθμός μηνυμάτων : 119
    Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2015

    ΤΕΛΟΣ Η ΑΠΕΙΛΗ GREXIT; Empty Απ: ΤΕΛΟΣ Η ΑΠΕΙΛΗ GREXIT;

    Δημοσίευση από Black_Hawk Τετ Ιουλ 15, 2015 12:56 pm

    Χωρίς να είμαι  οικονομολόγος Αντώνη θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα σου.Δεν χρειάζεται να έχεις ειδικές γνώσεις για να καταλάβεις ιδίως τόσα χρόνια μετά.Προσωπική μου άποψη είναι ότι απλά αποφύγαμε για λίγο το αναπόφευκτο με τους χειρότερους όρους που θα μπορούσαμε να έχουμε.
    TheWhisperer
    TheWhisperer


    Αριθμός μηνυμάτων : 37
    Ημερομηνία εγγραφής : 15/07/2015
    Τόπος : PLANET EARTH

    ΤΕΛΟΣ Η ΑΠΕΙΛΗ GREXIT; Empty Απ: ΤΕΛΟΣ Η ΑΠΕΙΛΗ GREXIT;

    Δημοσίευση από TheWhisperer Τετ Ιουλ 15, 2015 12:32 pm

    Τώρα αρχίζουν όλα.
    Εδώ δεν μπορούμε να πληρώνουμε τώρα , θα πληρώνουμε με τους νέους όρους της συνθηκολόγησης ;
    Δεν τα βλέπω καθόλου καλά τα πράγματα.
    Ως Οικονομολόγος πάντα δεν ήθελα το ευρώ, το μισούσα.
    Από το 2009 για να μην σας πω από το Φθινόπωρο του2004 έπρεπε να υπήρχε οργανωμένο ελληνικό σχέδιο για να επιστρέψουμε στη δραχμή.
    Το ευρώ ήρθε στην Ελλάδα για να χρηματοδοτήσουν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 που δεν έπρεπε να γίνουν.
    Black_Hawk
    Black_Hawk


    Αριθμός μηνυμάτων : 119
    Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2015

    ΤΕΛΟΣ Η ΑΠΕΙΛΗ GREXIT; Empty ΤΕΛΟΣ Η ΑΠΕΙΛΗ GREXIT;

    Δημοσίευση από Black_Hawk Δευ Ιουλ 13, 2015 8:52 am

    Τι κερδίζει και τι χάνει η Ελληνική πλευρά - Πού έκανε πίσω και πού οι εταίροι



    ΤΕΛΟΣ Η ΑΠΕΙΛΗ GREXIT; Synodos-Koryfis

    Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η Ελληνική πλευρά:

    Πέτυχε

    Να αποσυρθεί - τουλάχιστον προσωρινά η απειλή του προσωρινού Grexit από το τελικό κείμενο. Ωστόσο υπήρχαν ηγέτες που επέμεναν να παραμείνει στο σχέδιο συμπερασμάτων η απειλή.
    Να αποσυρθεί η μεταφορά του ΤΑΙΠΕΔ και των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δισ. ευρώ σε fund στο Λουξεμβούργο. Παρά ταύτα οι εταίροι επέμεναν μέχρι τελευταίας στιγμής με παραλλαγές.
    Εχασε:

    Την εγκατάλειψη του ΔΝΤ - το ταμείο θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα.
    Η ιδέα του Ταμείου με τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας, παραμένει. Πιθανότατα θα έχει λιγότερα δισ. από περιουσιακά στοιχεία, αν και η έδρα του ίσως να παραμείνει στην Αθήνα.
    Οριστικά - και ίσως και εγγράφως - εγκαταλείπει την ιδέα της διαγραφής του χρέους. Παραμένει απλώς η ιδέα της αναδιάρθρωσης.
    Τα δύο μεγάλα αγκάθια

    Με την επανέναρξη της Συνόδου Κορυφής στις 05:20 τα ξημερώματα, ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι δύο μείζονα ζητήματα παραμένουν ανοικτά. Τα σημεία που έχουν «κολλήσει», όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι από τις Βρυξέλλες είναι η παραμονή του ΔΝΤ μετά τον Μάρτιο του 2016 και το σχέδιο για το ταμείο με περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας για να αποπληρώνεται το ελληνικό χρέος. Η Ελλάδα δεν θέλει να είναι ύψους 50 δις ευρώ και ασφαλώς αντιδρά στο να έχει έδρα στο Λουξεμβούργο.

    Οσον αφορά το ΔΝΤ, λίγο μετά τις 06:00 έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα επιδιώκει το Ταμείο να έχει τον μικρότερο δυνατό ρόλο και να έχει περιορισμένη συμμετοχή στο 3ο πρόγραμμα διάσωσης με δημοσιογράφο του Politico να αναφέρει ότι ο Τσίπρας διαφωνεί με τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα.

    Σύμφωνα με το πηγή της ΕΕ Τουσκ, Τσίπρας, Ολάντ και Μέρκελ διαπραγματεύονται επί του παρόντος για το ταμείο όπου θα μπουν τα ελληνική περιουσιακά στοιχεία που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν. Η Μέρκελ επιμένει ότι το ύψος τους πρέπει να φθάνει τα 50 δισ. ευρώ, ενώ ο Ολάντ προσπαθεί να συμβιβάσει την κατάσταση και το ύψος των περιουσιακών στοιχείων να φθάνει τα 25 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε ό,τι αφορά την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι την οριστικοποίηση του νέου προγράμματος, προβλέπεται να τεθούν στη διάθεση της Αθήνας κονδύλια, τα οποία περιέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM), ο οποίος ιδρύθηκε το 2010. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, στον EFSM παραμένουν ανενεργά 60 δις ευρώ, αλλά για να εκταμιευθούν χρήματα χρειάζεται έγκριση από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ.
    Πέραν αυτών των χρημάτων, υπό συζήτηση είναι η επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών που έχει αποκομίσει η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα (SMPs), ενώ υπό συζήτηση είναι και το ενδεχόμενο να συνάψει η Ελλάδα βραχυπρόθεσμα διμερή δάνεια με χώρες-μέλη της ευρωζώνης.
    Τι θα γίνει με τις «μονομερείς ενέργειες»-επαναπροσλήψεις

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ενστάσεις στην παρούσα φάση προβάλει η Ολλανδία, η οποία θεωρεί ότι δεν μπορεί να ενισχύσει οικονομικά την Ελλάδα, αν δεν αρθούν οι «μονομερείς ενέργειες» στις οποίες προέβη η κυβέρνηση και οι οποίες σύμφωνα με την άποψη της Χάγης βρίσκονται σε αντίθεση με τις κατευθύνσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

    Σε ό,τι αφορά τις μονομερείς ενέργειες σχετικά με τις επαναπροσλήψεις εργαζομένων στο ελληνικό δημόσιο (ΔΕΚΟ, ΕΡΤ κ.α.), φαίνεται πως υπάρχει βάση συμβιβασμού και προβλέπεται η απόσβεση του αριθμού των επαναπροσληφθέντων, από το συνολικό αριθμό προσλήψεων που θα γίνουν ως το 2020.

    Παραμένει το Ταμείο με «οροφή» τα 50 δισ.

    Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν ότι τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους που θα μεταφερθούν σε εταιρεία που αυτό έχει δημιουργήσει στο Λουξεμβούργο, δεν θα πρέπει σωρευτικά να είναι 50 δις ευρώ. Εν προκειμένω θα αναφέρεται ότι τα 50 δις ευρώ είναι η οροφή. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι οι θεσμοί αξιολογούν ως ανέφικτο το στόχο των 50 δις. ευρώ, σημειώνοντας ότι ο εφικτός στόχος είναι 7 δις ευρώ το πολύ.

    Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι αν υπάρξει συμφωνία είναι εξαιρετικά πιθανό η ΕΚΤ να χορηγήσει στο εγγύς μέλλον εκ νέου ρευστότητα από τον έκτακτο μηχανισμό, ELA, στις τράπεζες. Οι ίδιες πηγές επανέλαβαν ότι για να διατηρήσει η ΕΚΤ τον ELA πρέπει να υπάρχει προοπτική μιας αξιόπιστης συμφωνίας με την Ελλάδα.

    Παραμένει το ΔΝΤ

    Ως προς το θέμα της παρουσίας του ΔΝΤ, σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες ενδείξεις, δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του και θα παραμείνει ενεργός δανειστής της ελληνικής οικονομίας.

    Χρέος: Απλώς επανάληψη της δήλωσης του 2012

    Τέλος, σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, είναι πιθανό να επαναδιατυπωθεί η δήλωση του Εurogroup του Νοεμβρίου του 2012.

    Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του POLITICO, Quentin Ariès, ο Αλέξης Τσίπρας έχει συμφωνήσει στις περισσότερες προτάσεις των δανειστών μεταξύ των οποίων και στην εμπλοκή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα.
    Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει ρευστό άμεσα. Η τελευταία ιδέα που έπεσε στο τραπέζι κάνει λόγο για ένα δάνειο-γέφυρα στην Ελλάδα από την Ιταλία, την Γαλλία ή την Γερμανία το οποίο θα χορηγηθεί από τον EFSF.
    Η χορήγηση αυτού του δανείου πρέπει να εγκριθεί από τους 28 υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ οι οποίοι έχουν σύσκεψη την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

    Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, δύο Γάλλοι αξιωματούχοι διέψευσαν αναφορά υψηλόβαθμου αξιωματούχου της ΕΕ, ο οποίος υποστήριζε ότι η Γαλλία θα μπορούσε να παράσχει διμερή δάνεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των άμεσων χρηματοδοτικών της αναγκών. O ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι το διμερές δάνειο από την Γαλλία ήταν μια επιλογή ώστε να αποφευχθεί μια χρεοκοπία απέναντι στην ΕΚΤ.



    Πηγή

    iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/216842/ti-kerdizei-kai-ti-hanei-o-tsipras-poy-ekane-piso-kai-poy-oi-etairoi#ixzz3fkQPM8gO

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Νοε 15, 2024 5:43 am