Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ

ΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ 480 π.Χ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΚΡΑΙΟ ΚΑΚΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗ

Λέξεις Κλειδιά

Μάης 2024

ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


    Καταπέλτης ο Πούτιν. «Τρίζουν τα κόκαλα του Κεμάλ»!

    dark skywalker
    dark skywalker


    Αριθμός μηνυμάτων : 584
    Ημερομηνία εγγραφής : 13/07/2015
    Τόπος : ΕΛΛΑΣ

    Καταπέλτης ο Πούτιν. «Τρίζουν τα κόκαλα του Κεμάλ»! Empty Καταπέλτης ο Πούτιν. «Τρίζουν τα κόκαλα του Κεμάλ»!

    Δημοσίευση από dark skywalker Παρ Δεκ 18, 2015 11:01 pm

    Καταπέλτης ο Πούτιν. «Τρίζουν τα κόκαλα του Κεμάλ»! 1y0ff9
    Στην καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου, την ενδέκατη ως πρόεδρος της Ρωσίας, (μεγάλο μέρος της τρίωρης συνέντευξης) μοιραία, απασχόλησε η κρίση με την Τουρκία, έναντι της οποίας ο Ρώσος πρόεδρος υπήρξε και πάλι καταπέλτης.

    Κατηγόρησε ανοιχτά την Αγκυρα ότι από τη μία υποθάλπει την τρομοκρατία κι από την άλλη προσέτρεξε στο ΝΑΤΟ για βοήθεια, μετά την «εχθρική πράξη» της κατάρριψης του ρωσικού Σουχόι στην τουρκο-συριακή μεθόριο, στις 24 Νοεμβρίου.

    Αφήνοντας μάλιστα να αιωρείται το ερώτημα που του τέθηκε, εάν στο θερμό επεισόδιο «υπήρξε εμπλοκή και τρίτου μέρους», ο Πούτιν επισήμανε, ενώπιον 1.390 δημοσιογράφων και με εκφράσεις εκτός διπλωματικής γλώσσας, πως «εάν κάποιος από την τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να γλείψει τους Αμερικανικούς σε κάποιο ιδιαίτερο σημείο», προκειμένου να κάνουν τα στραβά μάτια στις επόμενες στρατηγικές κινήσεις της Αγκυρας, «δεν γνωρίζω εάν το χρειάζονται αυτό οι Αμερικανοί»...

    «Νόμιζαν ότι θα βάζαμε την ουρά στα σκέλια και θα τρέχαμε», προσέθεσε. «Ομως η Ρωσία δεν είναι τέτοια χώρα. Αυξήσαμε την παρουσία μας στη Συρία, τον αριθμό των μαχητικών αεροσκαφών μας εκεί. Δεν υπήρχε ρωσικό σύστημα αεράμυνας, τώρα υπάρχουν οι S-400. Κι εάν η Τουρκία πριν παραβίαζε συστηματικά τον συριακό εναέριο χώρο, ας το τολμήσει τώρα»!

    Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα ο Πούτιν -μνημονεύοντας μεταξύ άλλων και τους προηγμένης τεχνολογίας πυραύλους «Kalibr» και «Kh-101»- εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το κατά πόσον η χώρα του χρειάζεται μία μόνιμη στρατιωτική βάση στη Συρία, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

    Αντίθετα, παραμονή της σημερινής νέας Διεθνούς Διάσκεψης για το Συριακό, στη Νέα Υόρκη, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι η Μόσχα είναι «σε επαφή» με συνιστώσες της συριακής αντιπολίτευσης «που αγωνίζονται κατά του “Ισλαμικού κράτους”» κι ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα σταματήσουν «αμέσως μόλις διαπιστώσουμε ότι έχει αρχίσει η διαδικασία πολιτικής μετάβασης κι όταν η συριακή κυβέρνηση αποφασίσει ότι έχει έλθει η ώρα να σταματήσουν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί».

    «Δεν θα γίνουμε πιο Σύροι από τους Σύρους» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος -την ώρα που σύμφωνα με το πρακτορείο RBK ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, ανέφερε ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν «μέχρι οι συριακές δυνάμεις να φτάσουν στον Ευφράτη», τον οποίο η Αγκυρα έχει χαρακτηρίσει «κόκκινη γραμμή».

    Στη συνέντευξη Τύπου ο Πούτιν πάντως υπογράμμισε ότι υπάρχει σύγκλιση σε γενικές γραμμές με τις ΗΠΑ ως προς τη διευθέτηση της συριακής κρίσης. Μάλιστα προανήγγειλε τη ρωσική στήριξη στο σχετικό ψήφισμα που θα καταθέσει σήμερα η Ουάσινγκτον στο Σ.Α. του ΟΗΕ και προέτρεψε το καθεστώς της Δαμασκού σε υποχωρήσεις.

    Ναι μεν με τις ΗΠΑ, αλλά...

    Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η Μόσχα δεν θα συμφωνήσει ποτέ στο ενδεχόμενο «κάποια εξωτερική δύναμη να επιβάλει έναν ηγέτη σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε».

    Στο ίδιο μήκος κύματος ο Σύρος απεσταλμένος στον ΟΗΕ, Μπασάρ Τζααφάρι, διεμήνυσε μέσω του ρωσικού πρακτορείου Sputnik ότι η ανάπτυξη ξένων στρατευμάτων στη χώρα του, χωρίς τη συγκατάθεση της Δαμασκού, θα συνιστά παραβίαση της Χάρτας του ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου.

    Για πρώτη φορά εν τω μεταξύ ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχτηκε ότι η χώρα του διατηρεί προσωπικό στην ανατολική Ουκρανία, το οποίο -όπως ανέφερε- εκτελεί «ορισμένα στρατιωτικά καθήκοντα. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν εκεί ρωσικές [τακτικές] δυνάμεις» υποστήριξε, έχοντας φόντο πίσω του έναν χάρτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας.

    Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση του Κιέβου, ο Πούτιν ζήτησε να εγκριθεί τάχιστα νόμος για τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών στα ανατολικά της Ουκρανίας.

    Ταυτόχρονα, όμως, δήλωσε έτοιμος να πείσει τους ρωσόφωνους αυτονομιστές σε έναν συμβιβασμό, στο όνομα της πολιτικής διευθέτησης (και) αυτής της μείζονος γεωπολιτικής κρίσης. Και διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα δεν θα επιβάλει κυρώσεις στο Κίεβο, σε αντίποινα για την εμπορική συμφωνία με την Ε.Ε.

    Παρ’ όλα αυτά πέταξε στις Βρυξέλλες κι ένα ενεργειακό... «τυράκι», διαμηνύοντας ότι η τύχη του αγωγού Turkish Stream -που στόχο έχει τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, παρακάμπτοντας την Ουκρανία- πλέον θα εξαρτηθεί από το εάν «η Κομισιόν δώσει γραπτές εγγυήσεις για όλες τις διαδρομές».

    Κατά τα λοιπά εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τη ρωσική οικονομία, τονίζοντας ότι παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης, παρά την πτώση της τιμής του πετρελαίου. Και παρά τη μείωση του μέσου μισθού στη χώρα, λόγω ύφεσης, κάλεσε τους Ρώσους να προτιμούν την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών στο εξωτερικό.

    Τέλος, με το βλέμμα στραμμένο στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016, χαρακτήρισε «σπουδαίο και αναμφισβήτητα ταλαντούχο» το «αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κούρσα»: τον 69χρονο δισεκατομμυριούχο και μέχρι στιγμής επικρατέστερο υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ.

    «Δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε τα προσόντα του», επισήμανε ο Πούτιν. Ωστόσο «δηλώνει ότι θέλει ένα άλλο επίπεδο, στενότερων και βαθύτερων σχέσεων με τη Ρωσία. Πώς θα μπορούσαμε να μην το χαιρετίσουμε αυτό;».
    ΠΗΓΗ ΕΦΣΥΝ, ΑΠΕ.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ Μάης 20, 2024 6:01 am