Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ

ΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ 480 π.Χ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΚΡΑΙΟ ΚΑΚΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗ

Λέξεις Κλειδιά

Νοέμβριος 2024

ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


    Προσεύχεται και μιλά σαν νέος σουλτάνος

    dark skywalker
    dark skywalker


    Αριθμός μηνυμάτων : 584
    Ημερομηνία εγγραφής : 13/07/2015
    Τόπος : ΕΛΛΑΣ

    Προσεύχεται και μιλά σαν νέος σουλτάνος Empty Προσεύχεται και μιλά σαν νέος σουλτάνος

    Δημοσίευση από dark skywalker Τρι Νοε 03, 2015 11:38 pm

    Προσεύχεται και μιλά σαν νέος σουλτάνος 20upl3k
    «Η λαϊκή βούληση, όπως εκφράστηκε την 1η Νοεμβρίου, είναι υπέρ της σταθερότητας», διακήρυξε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, που «χαλύβδωσε» το -αυτοδύναμο πια- ισλαμοσυντηρητικό κόμμα του, το AKP, στην εξουσία και ουσιαστικά σηματοδότησε την... «ερντογανοποίηση» του συστήματος διακυβέρνησης της χώρας.

    Οχι τυχαία, άλλωστε, ο Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε, ως πρώτο δείγμα μετεκλογική πολιτικής «γραφής», να γιορτάσει συμβολικά τον εκλογικό θρίαμβο με μια προσευχή στο τζαμί του σουλτάνου Εγιούπ: το πρώτο τζαμί που κατασκεύασαν οι Οθωμανοί μετά την άλωση της Πόλης και στο οποίο γινόταν έκτοτε η «στέψη» των σουλτάνων, όταν ζώνονταν το «ξίφος του Οσμάν».

    Με αυτόν λοιπόν τον αέρα υπεροχής ο Τούρκος πρόεδρος καταφέρθηκε χθες κατά όλων όσοι τον κατηγορούν για αυταρχισμό, με αφορμή ερώτηση για την επικριτική στάση πολλών διεθνών ΜΜΕ στον τρόπο διακυβέρνησής του.

    «Ολος ο κόσμος οφείλει να σεβαστεί την εθνική βούληση. Δεν είδα να επιδεικνύουν αυτόν τον σεβασμό», σχολίασε ο Ερντογάν, «από την ημέρα που ο λαός με εξέλεξε πρόεδρο με 52%».
    «Αυτή είναι η αντίληψή τους περί δημοκρατίας;» έθεσε ρητορικά το ερώτημα. Κι αμέσως μετά φρόντισε να σκιαγραφήσει τη δική του εικόνα για τη δημοκρατία στη «Νέα Τουρκία» που εδώ και καιρό ευαγγελίζεται. «Πάντα έλεγα: “ένα έθνος”, “μια σημαία”, “μια πατρίδα”, “ένα κράτος”», διακήρυξε.

    «Αυτές οι τέσσερις αρχές είναι εκ των ων ουκ άνευ για εμάς», ξεκαθάρισε. Και «οφείλουμε να τις εμπλουτίσουμε και να τις υποστηρίξουμε, ως απάντηση στις μεγάλες συνωμοσίες» που εξυφαίνονται σε ολόκληρη τη χώρα, ανέφερε, χωρίς να τις κατονομάσει.
    Στην πρώτη, γραπτή δήλωσή του για το αποτέλεσμα της κάλπης ο Τούρκος πρόεδρος καταφέρθηκε με δριμύτητα κατά και των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    Κατηγόρησε ανοιχτά για «αδιάλλακτη και ρεβανσιστική στάση» το κεμαλικό CHP και το εθνικιστικό MHP, που μετεκλογικά αναμένεται να μπουν σε φάση ενδοσκόπησης, επανεξετάζοντας τη στρατηγική τους και πιθανόν αλλάζοντας και τις κομματικές ηγεσίες τους.

    Ειδικά δε για το MHP πολλοί αναλυτές στη γείτονα προβλέπουν αποσκιρτήσεις βουλευτών προς το κυβερνητικό «στρατόπεδο» οσονούπω, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να συμπληρωθεί ο «μαγικός αριθμός» των 330 βουλευτών που απαιτούνται για την προκήρυξη δημοψηφίσματος με το ερώτημα της συνταγματικής αναθεώρησης στη χώρα.
    Ομως κατά τον Τούρκο πρόεδρο το σημαντικότερο μήνυμα της κάλπης αφορά «την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση κι αυτούς που βρίσκονται υπό την καθοδήγησή της». Ηταν μία έμμεση πλην σαφής προσπάθεια συσχετισμού του PKK με το φιλοκουρδικό-αριστερό κόμμα HDP, η επανεκλογή του οποίου στην τουρκική εθνοσυνέλευση, αυτή τη φορά ως τρίτης κοινοβουλευτικής δύναμης, έκοψε και πάλι τα φτερά του AKP και του ίδιου του Ερντογάν για άμεση κι απρόσκοπτη εγκαθίδρυση προεδρικού συστήματος στη χώρα.

    «Οι αναλυτές είναι διχασμένοι γύρω από το εάν ο ισχυροποιημένος Ερντογάν θα επιδιώξει τώρα μία ακόμη πιο σκληρή στρατιωτική στρατηγική στα νοτιοανατολικά της χώρας» εν μέσω κλιμάκωσης της συριακής κρίσης, έγραφε χθες σε ανάλυσή του το Reuters, «ή εάν θα επιστρέψει στην ειρηνευτική διαδικασία με το PKK, την οποία άρχισε πριν από δυόμισι χρόνια».

    Αυτή «θα πρέπει να συνεχιστεί, αλλά βάσει μιας νέα αντίληψης», δήλωσε ανωνύμως στο διεθνές πρακτορείο ανώτερος αξιωματούχος του ΑΚΡ, που -όπως αναφέρεται- είναι γνώστης της ειρηνευτικής διαδικασίας. Ομως ο ρόλος του HDP ως μεσολαβητή, προσέθεσε, «έχει πλέον τελειώσει».
    Εν τω μεταξύ οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ, που επόπτευσαν -σε πολλές περιπτώσεις μετ’ εμποδίων- την εκλογική διαδικασία, εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου τη λύπη τους για το επίπεδο της «βίας» κατά την προεκλογική εκστρατεία.

    «Η εκστρατεία σηματοδοτήθηκε από υπερβολικά πολύ φόβο και ο φόβος είναι εχθρός της δημοκρατίας», υπογράμμισε ο Ελβετός Αντρέας Γκρος, επικεφαλής της αποστολής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Στην έκθεσή του ο ΟΑΣΕ κατηγορεί επίσης το «στρατόπεδο» Ερντογάν για «παρεμβάσεις στη συντακτική αυτονομία των μέσων ενημέρωσης».

    Τακτική που συνεχίστηκε και χθες, με αστυνομική έφοδο στα γραφεία του πολιτικού περιοδικού Nokta και την απαγόρευση με εισαγγελική εντολή της διανομής του τελευταίου τεύχους του, με τίτλο «Η έναρξη του εμφυλίου πολέμου» στο εξώφυλλό του.
    Παράλληλα, γυναικείες οργανώσεις χαρακτήρισαν ανησυχητικό το γεγονός ότι στη νέα Εθνοσυνέλευση μειώθηκε ο αριθμός των εκλεγμένων γυναικών βουλευτών, από 95 σε 81.

    Ενώ ακόμη και η «ψήφος εμπιστοσύνης» των επενδυτών στις πολιτικές εξελίξεις, που αποτυπώθηκε στο χθεσινό ράλι ανόδου του χρηματιστηρίου στην Κωνσταντινούπολη και της τουρκικής λίρας στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, υποκρύπτει πολλές επιφυλάξεις.
    ΠΗΓΗ ΕΦΣΥΝ Συντάκτης: Μαργαρίτα Βεργολιά
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ http://www.hawkshellas.com

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Νοε 15, 2024 11:23 am