Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ

ΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ 480 π.Χ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΚΡΑΙΟ ΚΑΚΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗ

Λέξεις Κλειδιά

Νοέμβριος 2024

ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


    Ο Γιούνκερ έριξε τα δίκτυα και περιμένει αλλά το Βερολίνο και ο αχυράνθρωπός του Γερούν Ντάϊσελμπλουμ κωφεύουν επιδεικτικά… Δούλεμα κανονικό…

    dark skywalker
    dark skywalker


    Αριθμός μηνυμάτων : 584
    Ημερομηνία εγγραφής : 13/07/2015
    Τόπος : ΕΛΛΑΣ

    Ο Γιούνκερ έριξε τα δίκτυα και περιμένει αλλά το Βερολίνο και ο αχυράνθρωπός του Γερούν Ντάϊσελμπλουμ κωφεύουν επιδεικτικά… Δούλεμα κανονικό… Empty Ο Γιούνκερ έριξε τα δίκτυα και περιμένει αλλά το Βερολίνο και ο αχυράνθρωπός του Γερούν Ντάϊσελμπλουμ κωφεύουν επιδεικτικά… Δούλεμα κανονικό…

    Δημοσίευση από dark skywalker Τετ Οκτ 28, 2015 11:05 pm

    Ο Γιούνκερ έριξε τα δίκτυα και περιμένει αλλά το Βερολίνο και ο αχυράνθρωπός του Γερούν Ντάϊσελμπλουμ κωφεύουν επιδεικτικά… Δούλεμα κανονικό… 2drf7nc
    Οι Βρυξέλλες δίνουν υποσχέσεις για ευελιξία στο μερκελικού Συμφώνου Σταθερότητας ή λιτότητας στις χώρες που θα έχουν δημοσιονομικό κόστος από την κρίση του προσφυγικού, αλλά το Βερολίνο και ο αχυράνθρωπός του πρόεδρος της ευρωζώνης Γερούν Ντάϊσελμπλουμ κωφεύουν επιδεικτικά… Δούλεμα κανονικό…

    Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο χαλάρωσης του Συμφώνου στην Ιταλία και την Ελλάδα, με αφορμή τις προχθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η εκπρόσωπος του Γάλλου Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί επανέλαβε ότι η Κομισιόν θα εξετάσει τα αιτήματα των χωρών «κατά περίπτωση», στο πλαίσιο των περιθωρίων που προβλέπει το Σύμφωνο για «εξαιρετικές περιστάσεις».

    Αρνήθηκε να αναφερθεί στη μέθοδο αξιολόγησης που θα ακολουθηθεί για κάθε χώρα και παρέπεμψε το όλο θέμα στο μέλλον… Είναι γνωστό, όμως, ότι το αίτημα που προσπάθησαν να προωθήσουν η Ιταλία και η Αυστρία μέσω της Λουξεμβουργιανής προεδρίας, έχει προσκρούσει στις επιφυλάξεις του Βόλγκανγκ Σόϊμπλε, ο οποίος δεν επιθυμεί με κανένα τρόπο να αφήσει «παράθυρα» για χαλάρωση του περίφημου Συμφώνου, πάνω στο οποίο έχει θεμελιώσει όλη την πολιτική της η Γερμανία. Η Επιτροπή, λοιπόν, δίνει «τζάμπα» υποσχέσεις…

    Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ χρησιμοποίησε έντεχνα το ενδεχόμενο προσωρινής χαλάρωσης του Συμφώνου για τις χώρες που η αντιμετώπιση του προσφυγικού έχει επιφέρει δημοσιονομικές επιπτώσεις, ως δέλεαρ για την επίδειξη αλληλεγγύης στο προσφυγικό, ουσιαστικά να αποδεχθούν τις προτάσεις της Κομισιόν πίσω από τις οποίες βρίσκεται το Βερολίνο.

    Ενώπιον των ευρωβουλευτών, ο Λουξεμβούργιος ανέφερε ότι υπάρχουν χώρες, μικρές και μεγάλες, που δεν έχουν επιδείξει ιδιαίτερη αλληλεγγύη στο προσφυγικό πρόβλημα. Όπως είπε για τις χώρες αυτές δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ευελιξία στην ερμηνεία του Συμφώνου.

    «Οι χώρες που δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν καταβάλει πρόσθετη δημοσιονομική προσπάθεια τόσο μέσω συλλογικής συμμετοχής τους στις κοινοτικές δαπάνες για τους πρόσφυγες, όσο και μεμονωμένα σε εθνικό επίπεδο, δεν πρόκειται να τύχουν ευέλικτης μεταχείρισης», είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ, για τον οποίον όποια χώρες θέλει χαλάρωση θα πρέπει να επιδείξει αίσθημα ευθύνης στο προσφυγικό.

    Ο Λουξεμβούργιος έριξε τα δίκτυα και περιμένει τώρα τις χώρες που θα «δαγκώσουν» το δόλωμα. Πρόκειται κυρίως για τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία και την Ιταλία που βρίσκονται κοντά ή υπερβαίνουν το όριο του 3 % του ΑΕΠ από πλευράς δημοσίου ελλείμματος. Και, φυσικά, η αποικία - Ελλάδα που ζεί με δανεικά και στην οποία διατηρούνται και αυξάνονται συνεχώς μέσω μνημονίων τα ελλείμματα…Εφερε, λοιπόν, στην επιφάνεια, αρχικά μέσω Μοσκοβισί, το αραχνιασμένο- ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε- άρθρο 3 παράγραφος 3β του Συμφώνου, σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση «εξαιρετικών περιστάσεων» εξαιτίας ασυνήθιστου γεγονότος το οποίο έχει σημαντική επίπτωση στη δημοσιονομική πολιτική της γενικής κυβέρνησης, το ενδιαφερόμενο κράτος μετά από εισήγηση της Κομισιόν και απόφαση της ευρωζώνης μπορεί προσωρινά να αποκλίνει από τον αντίστοιχο μεσοπρόθεσμο στόχο του ή από την πορεία προσαρμογής για την επίτευξή του.

    Πρόσφατα, οι πιστοί υπηρέτες της Α. Μέρκελ στην Κομισιόν-Γιούνκερ, οι 2 αντιπρόεδροι ο Γ. Κατάϊνεν και ο Β. Ντομπρόφσκις, είχαν επισημάνει σε δηλώσεις τους με αφορμή το εν λόγω άρθρο ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης προβλέπει τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας τους οποίους «πρέπει να εφαρμόζουν όλα τα κράτη μέλη» με στόχο την εξυγίανση των οικονομιών τους.

    Μόνο στο πλαίσιο αυτό μπορεί να γίνει χρήση του περίφημου άρθρου.

    Ήταν φανερή η προσπάθεια του Φιλανδού και του Λετονού να χαμηλώσουν τον πήχυ.

    Ο Π. Μοσκοβισί αναγκάστηκε να συμφωνήσει , λέγοντας : «Θα προσπαθήσουμε τώρα να αναλύσουμε το κατά πόσο μπορεί να χαρακτηριστεί ως έκτακτη περίπτωση η προσφυγική κρίση..».

    Τώρα ξανασηκώνει το όλο θέμα ο Ζ.Κ. Γιούνκερ και δίνει νέες υποσχέσεις. Αναμένοντας τη μελλοντική ανάλυση «κατά περίπτωση» της Κομισιόν, που θα εξεταστεί από την ευρωζώνη, μόνη αρμόδια για τη λήψη τυχόν αποφάσεων, στην οποία αφεντικό είναι ο Β. Σόϊμπλε…
    ΠΗΓΗ ΕΦΣΥΝ Συντάκτης: Κώστας Μοσχονάς
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ http://www.hawkshellas.com

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Νοε 15, 2024 6:25 am